Cos cumparaturi Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Pandantiv Silver Sapphire

125,00 lei

Produs nou

  • simplu
  • safir
  • 3gr.

Detalii

Tip de bijuteriepandantiv
Argintargint 925
Bijuterie decorata cusafir
Dimensiune piatrasafir 18x13mm
Dimensiuni bijuterie28x15mm
Design unicda
Bijuterie lucrata manualda
ColectiaWhite&Rose
Greutate totala3gr.

Plata in rate

Acum poti cumpara de la noi in 6 rate egale fara dobanda in 6 pasi simpli

  1. Trebuie sa detineti un card de debit/credit la una din urmatoarele banci: Credit Europe Bank,Banca Transilvania,Garanti Bank,Alpha Bank sau BRD.
  2. Selectati produsele pe care doriti sa le achizitionati (valoarea minima a cosului de cumparaturi este de 200lei)
  3. Finalizati comanda,completati campurile necesare pentru livrare,alegeti metoda de livrare
  4. Selectati plata prin card de debit/credit
  5. Dupa selectarea metodei de plata si completarea datelor necesare pentru tranzactie,se va afisa optiunea de selectare a ratelor intre 2 si 6 rate fara dobanda
  6. Selectati numarul ratelor dorite si finalizati tranzactia

Safir

Safirul este o varietate de Corindon,un oxid de aluminiu,cu o duritate de 9 pe scara Mohs.Formeaza cristale prismatice,bipiramidale,romboedrice sau tabulare,care pot fi atat cu aspect granular,dar si de dimensiuni destul de mari.Este gasit in rocile metamorfice si vulcanice,dar si in aluviuni.Safire fine au fost descoperite in India,Sri Lanka,Cambodgia,Thailanda,Madagascar,Tanzania,Pakistan,Afganistan,Africa de Est si Australia.In Statele Unite ale Americii,in Yogo Gulch,Montana au fost gasite exemplare de culoare albastru pal si violet,dar si alte culori pastelate.

Chiar daca multi dintre noi atunci cand ne gandim la Safir ne imaginam acele pietre pretioase de culoare albastru inchis,acesta poate fi gasit in diverse alte nuante de albastru,violet,roz,alb,verde,negru,galben si portocaliu.De fapt,Corindonul de orice culoare,exceptand-o pe cea rosie,este numit Safir.Corindonul Rosu este numit Rubin.Pigmentul albastru este dat de ionii de fier si titan,iar cel violet de ionii de vanadiu. Un continut scazut de fier produce culoarea galbena si verde,iar ionii de crom dau Safirelor culoarea roz.

Safirele au fost folosite de Etrusci cu mai mult de 2500 de ani in urma si au fost pretuite si in Roma antica,Grecia si Egipt.Astazi,cea mai abundenta sursa de Safire este Australia,dar si Africa de Est,India,Pakistan si Statele Unite ale Americii.

Considerat o piatra a regalitatii,se credea despre Safir ca fiind o piatra care ferea regii de rau si invidii.S-a mai spus si ca ar feri purtatorul de necinste,inselaciune,spaima,saracie si chiar de prostie si furie.Cele trei linii care se interesecteaza pe Safirul Stea se spunea ca reprezinta speranta,credinta si destinul,iar in invatarturile germane a fost considerat o piatra a victoriei.