Niciun produs
Niciun produs
180,00 lei cu TVA
Produs nou
Data disponibilitatii:
Tip de bijuterie | inel |
Argint | rodiat alb |
Bijuterie decorata cu | labradorit&peridot |
Dimensiune piatra | labradorit 10x10 mm peridot 4x4mm |
Marime inel | 50 |
Design unic | da |
Bijuterie lucrata manual | da |
Colectia | White&Rose |
Greutate totala | 5.5gr. |
Insertia cu rodiu este adaugata adesea pe bijuterii din aur alb,otel inoxidabil sau din argint pentru a creste stralucirea,luciul si durabilitatea acesteia.Mai mult decat atat,suprafata cu rodiu va face metalul sa aiba o rezistenta sporita la zgarieturi si va extinde durata de viata a bijuteriei.
De asemenea,unul dintre beneficiile pentru placarea cu rodiu este constituit de faptul ca acesta este hipoalergenic,neproducand discomfort sau alte reactii alergii de contact.Este de retinut faptul ca,desi placarea cu rodiu creste considerabil stralucirea si durabilitatea bijuteriilor,este totusi doar o placare.Asta inseamna ca se va pierde in timp și va trebui refacuta.
Pentru inele comercializate de noi fie pe site-ul nostru sau in magazinele noastre,folosim marimile europene.
In cazul in care nu cunosti marimea si iti doresti sa cumperi acest articol,iti punem la dispozitie un ghid ce te poate indruma sa alegi marimea corespunzatoare.
IMPORTANT:
Peridotul sau olivine după cum o numeau grecii antici,este o piatră a luminii şi frumuseţii,plină de energie prietenoasă şi putere de vindecare,de culoarea verde uleioasă a frunzelor de măslin,considerat şi "piatra îndrăgostiţilor" în epoca barocului.
Peridotul a fost considerat o piatră a anotimpului primăvara încă din antichitate,fiind considerat un dar al naturii.Se spune că Napoleon i-a adus Josephinei în dar o bijuterie cu peridot ca simbol al dragostei şi admiraţiei sale nemărginite.
A fost piatra favorită a Cleopatrei,despre care s-a consemnat că a avut ”o colecţie impresionantă de smaralde” dar care erau de fapt peridot aşa după cum s-a stabilit mai târziu.
Zabargad este cuvântul egiptean pentru Peridot.Zabargad este insula egipteană (St John's în Marea Roşie) de unde se extrage peridotul încă din antichitate.Potrivit legendei,egiptenii credeau că peridotul devine invizibil sub razele soarelui,de aceea lucrau în mine chiar şi noaptea,atunci cand strălucirea naturală a pietrei era mai uşor de văzut şi de recunoscut cînd era adusă la suprafaţă.
La fel ca egiptenii,romanii apreciau foarte mult calităţile deosebite ale peridotului pe care l-au numit şi "smaraldul serilor" pentru că acesta este vizibil noaptea,la lumina artificială şi îl purtau să îi apere de deochi,de depresie,de vrăji şi de ghinion.
Se spune că aduce prosperitatea,încetineşte îmbătrînirea şi reface armonia în toate tipurile de relatii,cu deosebire în cadrul căsătoriei,făcînd să scadă stresul,gelozia şi supărarea,mai ales în relatiile de cuplu.Ca efecte tămăduitoare se spune că vindecă tulburările digestive şi ulcerul.
Se consideră că aduce pacea şi înţelepciunea,triumfând asupra contradicţiilor, conflictelor şi agresivităţii,conferindu-le oamenilor liniştea,fericirea,bunăstarea şi protejându-i de influenţele negative.Mesajul cristalului este că adevărata tihnă este cea din intimitatea fiinţei,de acolo trebuind îndepărtate conflictele şi neînţelegerile.
Labradoritul este o forma de feldspat din aceeasi familie cu albitul si care a fost identificat ca facand parte in special din roca meteoritilor cazuti pe pamant.
Cristalele de labradorit de cea mai buna calitate mai sunt cunoscute si sub numele de spectrolit,o varietate incolora cu incluziuni asemenea acelor.De asemenea,mai este cunoscuta si sub denumirea de Piatra neagra a lunii.Conform unei legende a eschimosilor,Luminile Nordului au fost odinioara luat prizoniere si intemnitate in rocile ce strajuiau coastra Labradorului.Si se mai supune ca un puternic si curajos razboinic eschimos le-a descoperit si cu o lovitura a sulitei sale a reusit sa le elibereze pe cele mai multe.Insa cateva dintre ele au ramas in continuare captive iar acestea s-au transformat in labradoritul de azi.
Labradoritul,a carui joc de lumini si culori iridiscente este folosit pentru confectionarea de bijuterii,in lapidarii precum si in aranjamentele ornamentale de pe diverse obiecte precum ceasurile de perete,ramele de tablouri si chiar fatadele unor cladiri.Acest tip de piatra semipretioasa are o duritate maxima de 6 pe scara Mohs cu structura cristalina trialinica.
Prima descoperire a acestui mineral a avut loc in anul 1770 pe insula St. Paul, din Labrador - Canada iar spectrolitul a fost si el identificat prima oara pe teritoriul Finlandei in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Cum probabil ati ghicit deja,numele de labradorit provine de la provincia canadiana unde a fost descoperit prima data,zona care ulterior a devenit deosebit de cunoscuta pentru labradoritul cu irizatii multicolore extras de aici.Insa asemenea geme se mai pot gasi si in India,Rusia,Madagascar sau Newfoundland.Dar spre deosebire de acesta insa,spectrolitul,varianta cea mai apreciata a acestei pietre semipretioase,este originara din Finlanda si poate fi gasita doar acolo.