Cos cumparaturi Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Bratara Vintage Rubin

595,00 lei

Produs nou

  • oxidat
  • rubin
  • 17-18.5cm
  • 23.4gr.

Detalii

Tip de bijuteriebratara
Argintoxidat
Bijuterie decorata curubin
Dimensiune piatrarubin 12x10mm
Lungime17-18.5cm
Design unicda
Bijuterie lucrata manualda
ColectiaVintage Collection
Greutate totala23.4gr.

Plata in rate

Acum poti cumpara de la noi in 6 rate egale fara dobanda in 6 pasi simpli

  1. Trebuie sa detineti un card de debit/credit la una din urmatoarele banci: Credit Europe Bank,Banca Transilvania,Garanti Bank,Alpha Bank sau BRD.
  2. Selectati produsele pe care doriti sa le achizitionati (valoarea minima a cosului de cumparaturi este de 200lei)
  3. Finalizati comanda,completati campurile necesare pentru livrare,alegeti metoda de livrare
  4. Selectati plata prin card de debit/credit
  5. Dupa selectarea metodei de plata si completarea datelor necesare pentru tranzactie,se va afisa optiunea de selectare a ratelor intre 2 si 6 rate fara dobanda
  6. Selectati numarul ratelor dorite si finalizati tranzactia

Rubin

Rubinul,considerat de unii astrologi ca piatra lunii iulie este numit si Regele Pietrelor Pretioase,fiind mentionat atat in Biblie,cat in sanscrita veche ca cea mai pretioasa piatra.Pentru hindusi,rubinul a aparut dintr-un foc intern de nestins.

Rubinul,ca si safirul,este cunoscut din punct de vedere chimic ca si mineral din familia corindonului,avand o structura cristalizata hexagonal,compusa din oxid de aluminiu.Doar corindonul rosu este considerat rubin,celelate culori ale corindonului fiind considerate safir.Totusi,rubinul este considerat cea mai valoroasa varietate de corindon.Ca si duritate,rubinul are duritatea 9 pe scara Mohs,fiind cel mai dur mineral dupa diamant,alaturi de safir.Este considerat ca fiind foarte durabil,fiind o piatra ideala pentru bijuterii.

Sursa cea mai cunoscuta de rubine este Myanmar (Burma),insa rubine bune provin si din Thailanda,Sri Lanka,iar mai recent din Vietnam.Oricum,Myanmar ramane sursa cea mai bogata si mai buna pentru rubine de calitate foarte buna,fara incluziuni si de culoare rosu-roz-inchis,care poate retine stralucirea rubinului in orice conditii de lumina,insa sunt si cele mai scumpe.Alte rubine de buna calitate se gasesc si in Africa, Afganistan si Asia Centrala,insa aceste mine nu au inca surse de rubine brute suficiente.Centrul comertului cu rubine este in Tailanda,in Chantaburi,dar si in apropierea granitei cu Myanmar,atat de aproape cat poate ajunge cineva de minele controlate de regimul militar totalitar din Myanmar.Astfel ca multe dintre cele mai traditionale,mai bune si mai eficiente metode de taiere ale rubinelor se regasesc in Thailanda,iar cea mai mare parte dintre rubinele taiate si slefuite tranzactionate la nivel international provin din Bangkok.

Rubine naturale perfecte ca si culoare sau aspect sunt foarte rare si foarte scumpe totodata,mai scumpe chiar decat safirele,fiind logic intrucat si cromul este mai rar decat fierul in natura.

Numele rubin provine din latinescul "rubrum",care inseamna rosu.Culorile sale variaza de la rosu intens la rosu-roz.Rubine foarte mari au fost vandute in cadrul unor licitatii cu un pret pe carat mult mai mare decat cele mai bune si pure diamante.Acest lucru a fost posibil ca urmare a raritatii extrem de mari a rubinelor brute de calitate foarte buna