Cos cumparaturi Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Pandantiv Vintage Lazuli

135,00 lei

Produs nou

 • Bijuterie cu design unic
 • Bijuterie lucrata manual in argint 925 oxidat
 • Certificat de garantie
 • Cutiuta pentru cadou gratuita
 • oxidat
 • lapis lazuli
 • 4.2gr.

Detalii

Tip de bijuteriepandantiv
Argintoxidat
Bijuterie decorata culapis lazuli
Dimensiune piatra3x13mm
Dimensiuni bijuterie33x13mm
Design unicda
Bijuterie lucrata manualda
ColectiaVintage Collection
Greutate totala4.2gr.

Plata in rate

Acum poti cumpara de la noi in 6 rate egale fara dobanda in 6 pasi simpli

 1. Trebuie sa detineti un card de debit/credit la una din urmatoarele banci: Credit Europe Bank,Banca Transilvania,Garanti Bank,Alpha Bank sau BRD.
 2. Selectati produsele pe care doriti sa le achizitionati (valoarea minima a cosului de cumparaturi este de 200lei)
 3. Finalizati comanda,completati campurile necesare pentru livrare,alegeti metoda de livrare
 4. Selectati plata prin card de debit/credit
 5. Dupa selectarea metodei de plata si completarea datelor necesare pentru tranzactie,se va afisa optiunea de selectare a ratelor intre 2 si 6 rate fara dobanda
 6. Selectati numarul ratelor dorite si finalizati tranzactia

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli,simbol al cerului si al zeitei Venus la unele civilizatii,este una dintre cele mai fascinante pietre semipretioase.Denumit lajvard in limba persana,lapis lazuli a stat la baza pigmentilor albastri din cele mai frumoase miniaturi ale Evului Mediu occidental si ale lumii islamice,dar si din picturile si frescele din numeroase orase aflate,odinioara,pe Drumul Matasii.
Numele pietrei de lapis lazuli provine din latinescul lapis-piatra si din cuvantul arab azul-albastru.Pentru toate civilizatiile, culoarea albastru joaca un rol important (nu intamplator,numeroase drapele ale tarilor din intreaga lume contin o nuanta de albastru).Culoarea albastru se intalneste rar in stare naturala:desi exista multe minerale care au o culoare albastru spre verde,doar lapis lazuli ofera spectacolul inegalabil al unui albastru profund.

Piatra opaca de lapis lazuli este un amestec de lazurit (pigmentul albastru) si de carbonat de calciu (pigmentul alb).Prezenta piritei (pigmentul auriu) permite diferentierea unui veritabil lapis lazuli de o simpla imitatie.In plus, prezenta sau absenta piritei din formula creste valoarea comerciala a pietrei de lapis lazuli.Insa raritatea pietrei de lapis lazuli nu este singurul motiv al pretului sau.Extragerea de pigment din aceasta nu este deloc profitabila:se spune ca,pentru a se obtine 3 kg de pigment,este nevoie de aproximativ 100 kg de roca.
Principalul si totodata,cel mai vechi zacamant cunoscut de lapis lazuli este Muntele Sar-e-Sang,amintit si de Marco Polo in Cartea minunilor,situat in regiunea Badakhshan din Afghanistan,la o altitudine ce depaseste 3.000 metri.De aici se extrage cel mai valoros lapis lazuli din lume.Alte zacaminte de lapis lazuli sunt cele din Siberia,din regiunea lacului Baikal si cele din Pakistan,situate la altitudini de peste 5.000 metri.


In Orient,cele mai vechi urme ale utilizarii pietrei de lapis lazuli dateaza din secolul IX i. H,dovada fiind bijuteriile si sculpturile gasite in valea Indusului si in Mesopotamia,dar si obiectele egiptene.Descoperirile arheologice au atestat si comertul infloritor cu lapis lazuli,care se realiza din Egipt pana in India,atat pe cale maritima (pe fluviile Tigru si Eufrat catre India),cat si terestra,pe celebrul Drum al Matasii.Europa occidentala a facut cunostinta cu piatra de lapis lazuli destul de tarziu.
Din cele mai vechi timpuri,lapis lazuli a fost folosit ca pigment.In Egiptul antic,lapis lazuli era sfaramat,pisat marunt si utilizat,de femei,ca fard.Treptat,folosirea pietrei de lapis lazuli a devenit o adevarata industrie.In secolul al VI-lea, in oazele din Drumul Matasii,la Samarkand si in China,praful de lapis lazuli era folosit ca pigment pentru realizarea frescelor.Apoi,in Europa medievala,lapis lazuli,cunoscut pe continent si ca ultramarin,a servit ca pigment pentru miniaturi si picturi,in timp ce,odata cu Renasterea bizantina din secolul al X-lea, in bisericile din Georgia si din Armenia sute de metri patrati au fost acoperiti cu lapis lazuli.