Cos cumparaturi Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Brosa Vintage 001

445,00 lei

Produs nou

 • Bijuterie cu design unic
 • Bijuterie lucrata manual in argint 925 oxidat
 • Certificat de garantie
 • Cutiuta si punguta pentru cadou gratuite
 • oxidat
 • carneol
 • marcasite
 • 14.4gr.

Detalii

Tip de bijuteriebrosa
Argintoxidat
Bijuterie decorata cucarneol&marcasite
Dimensiune piatracarneol 4x4mm
Dimensiuni bijuterie57x27mm
Design unicda
Bijuterie lucrata manualda
ColectiaVintage Collection
Greutate totala14.4gr.

Plata in rate

Acum poti cumpara de la noi in 6 rate egale fara dobanda in 6 pasi simpli

 1. Trebuie sa detineti un card de debit/credit la una din urmatoarele banci: Credit Europe Bank,Banca Transilvania,Garanti Bank,Alpha Bank sau BRD.
 2. Selectati produsele pe care doriti sa le achizitionati (valoarea minima a cosului de cumparaturi este de 200lei)
 3. Finalizati comanda,completati campurile necesare pentru livrare,alegeti metoda de livrare
 4. Selectati plata prin card de debit/credit
 5. Dupa selectarea metodei de plata si completarea datelor necesare pentru tranzactie,se va afisa optiunea de selectare a ratelor intre 2 si 6 rate fara dobanda
 6. Selectati numarul ratelor dorite si finalizati tranzactia

Marcasite

Marcasita este un mineral răspândit în natură face parte din categoria sulfiţilor,având raportul sulf,metal de 1:1.Cristalizează în sistemul ortorombic,cu formula chimică FeS2,apare mai frecvent sub formă tabulară sau cristale prismatice,piramidale,dar şi sub formă de concreţiuni radiale sau ca agregate.

Culoarea diferită de la alb,galben până la cenuşiu negru este definită de conţinutul în alte metale.Cristalele idiomorfe apar sub forme tabulare,până la prisme scurte,frecvent apar şi forme de cristale gemene sub formă lanceolată sau pieptene,pseudomorfoza este de asemenea frecventă între marcasită şi pirhotin.Din punct de vedere chimic marcasita este mai puţin stabilă ca şi pirita cu care se poate confunda uşor. Marcasita se poate descompune în decurs de câţiva ani cu eliberare de acid sulfuric şi miros de sulf.


Numele de marcasită provine din punct de vedere etimologic din limba arabă respectiv limba maură „marqâshîtha" = „amnar, cremene" denumire care ar fi datorată culorii de bronz a mineralului cu luciu metalic şi faptului că prin lovire cu o bucată de cremene sau oţel produce scântei.Marcasita a primit mai multe denumiri,mai demult n-a fost deosebită de pirită.Deja în peroada epocei de piatră marcasita a fost utilizată asemenea piritei la aprinderea focului.Abia la mijlocul secolului XIX s-a observat că pirita şi marcasita sunt minerale diferite.
In prezent,marcasitele,fatetate si montate in argint,sunt la moda.

Carneol

Exista mai multe tipuri de carneol,in functie de intensitatea culorii.Unele sunt in culoarea lor naturala,de un portocaliu deschis spre galben,altele sunt tratate termic,nuanta portocalie devenind mai intensa.Unele contin straturi paralele din alte culori.

Carneolul are ca tari de provenienta Brazilia si India,fiind o varietate de cuart (calcedonie) de culoare portocalie avand duritatea 7 din 10 pe scara Mohs.Culorile carneolului difera astfel:de la portocaliu foarte deschis aproape galben,trecand prin nuante de portocaliu viu,intens,pana la portocaliu foarte inchis aproape maro.Culoarea este mai densa in functie de continutul de fier.Asezat la soare,isi schimba culoarea spre maro si rosu inchis.Luciul carneolului este sticlos,semi-transparent,neuniform colorat.

Istorie si legenda

Carneolul este considerata piatra sacra a tibetanilor si egiptenilor.Egiptenii spuneau ca aduce pace si armonie,alunga depresia,ajuta in vindecare si sporeste curajul.In sec. 18 se spunea ca aduce noroc si protectie.In sec. XIX se spunea ca da curaj celor care trebuie sa vorbeasca.Profetul Mohhamed si Napoleon purtau carneol.Marii regi au fost inmormantati alaturi de pietre de carneol.Este o piatra des utilizata in obiecte de cult budiste.