Pandantive

Pandantiv din argint cu piatra safir si piatra ametist

ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
 • Metal:argint 925 oxidat marcat ANPC
 • Decorat cu:safir,ametist
 • Greutate: 14.8gr
 • Dimensiune pandantiv: 57x18mm
 • Livrare in aceiasi zi (doar pentru Bucuresti) - detalii aici -
 • Garantie 24 luni pentru manopera si calitatea modelului
 • 2-6 rate fara dobanda - detalii aici
 • Cod referinta:PA061

 

 

Mai multe detalii

297,00 lei cu TVA

Tipareste
 • PA061
 • Nou
 • 1

Adăugaţi la lista dorinţelor Trimite unui prieten

Trimite unui prieten

Pandantiv din argint cu piatra safir si piatra ametist

Pandantiv din argint cu piatra safir si piatra ametist

 • Metal:argint 925 oxidat marcat ANPC
 • Decorat cu:safir,ametist
 • Greutate: 14.8gr
 • Dimensiune pandantiv: 57x18mm
 • Livrare in aceiasi zi (doar pentru Bucuresti) - detalii aici -
 • Garantie 24 luni pentru manopera si calitatea modelului
 • 2-6 rate fara dobanda - detalii aici
 • Cod referinta:PA061

 

 

Safirul este o varietate de Corindon, un oxid de aluminiu, cu o duritate de 9 pe scara Mohs. Formeaza cristale prismatice, bipiramidale, romboedrice sau tabulare, care pot fi atat cu aspect granular, dar si de dimensiuni destul de mari. Este gasit in rocile metamorfice si vulcanice, dar si in aluviuni. Safire fine au fost descoperite in India, Sri Lanka, Cambodgia, Thailanda, Madagascar, Tanzania, Pakistan, Afganistan, Africa de Est si Australia. In Statele Unite ale Americii, in Yogo Gulch, Montana au fost gasite exemplare de culoare albastru pal si violet, dar si alte culori pastelate.

Chiar daca multi dintre noi atunci cand ne gandim la Safir ne imaginam acele pietre pretioase de culoare albastru inchis, acesta poate fi gasit in diverse alte nuante de albastru, violet, roz, alb, verde, negru, galben si portocaliu. De fapt, Corindonul de orice culoare, exceptand-o pe cea rosie, este numit Safir. Corindonul Rosu este numit Rubin. Pigmentul albastru este dat de ionii de fier si titan, iar cel violet de ionii de vanadiu.  Un continut scazut de fier produce culoarea galbena si verde, iar ionii de crom dau Safirelor culoarea roz.

Safirele au fost folosite de Etrusci cu mai mult de 2500 de ani in urma si au fost pretuite si in Roma antica, Grecia si Egipt. Astazi, cea mai abundenta sursa de Safire este Australia, dar si Africa de Est, India, Pakistan si Statele Unite ale Americii.

Considerat o piatra a regalitatii, se credea despre Safir ca fiind o piatra care ferea regii de rau si invidii. S-a mai spus si ca ar feri purtatorul de necinste, inselaciune, spaima, saracie si chiar de prostie si furie. Cele trei linii care se interesecteaza pe Safirul Stea se spunea ca reprezinta speranta, credinta si destinul, iar in invatarturile germane a fost considerat o piatra a victoriei.

Cu toate ca toate varietatile de Safir, fiind la origine Corindon, impartasesc aceleasi energii, fiecare culoare are propria semnatura vibrationala si diferite proprietati spirituale.

Safirul este o piatra a intelepciunii, fiecare culoare avand propria sa intelepciune. Aceasta piatra focalizeaza si calmeaza mintea, alungand gandurile negative si tensiunile mentale. Confera pace mentala si seninatate, contribuind astfel la alinierea planului fizic cu cel mental si spiritual si restablind echilibrul in interiorul corpului.

Safirul alunga depresia si confuzia spirituala si stimuleaza puterea de concentrare. Confera prosperitate si atrage tot felul de daruri. Daca este plasat pe gat, Safirul elimina frustrarile si faciliteaza expresia de sine.

EFECTE TAMADUITOARE. Safirul calmeaza sistemele hiperactive ale corpului si regleaza secretiile glandelor. Vindeca ochii, elimina impuritatile si stresul. Trateaza bolile sangelui si reduce hemoragia excesiva. Intareste venele si le imbunatateste elasticitatea.

Ametist

Originea etimologică a numelui provine din limba greacă αμεθυστoς (amethystos = „contra beției”), numele acesta se datorează credinței că persoana care poartă un ametist este cruțat de beție la consumarea vinului. O altă variantă a originii etimologice a numelui de ametist provine din legenda în care Bachus zeul vinului a turnat vin pe o nimfă care era transformată cristal, cristalul devenind violet. Ametistului i se mai atribuie rolul de apărare contra demonilor, contra furtului, această credință explică faptul că mormântul merovingienilor conținea șiraguri de ametist.

Ametistele fiind relativ răspândite; în natură, ele au fost folosite, din cele mai îndepărtate timpuri, drept podoabe și în scopuri rituale. Cel mai vechi ametist gravat din câte au fost descoperite în urma săpăturilor arheologice, a fost găsit în mormintele regale din Micene, în urma săpăturilor efectuate de Heirich Schliemann, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Frumoasa gemă violetă, datând din mileniul al II-lea î.Hr., este gravată în intalie, adică în adâncime. Sculptura reprezintă o căprioară ce-și privește, cu capul întors, puiul care suge. Pe teritoriul Greciei și în Asia Mică s-au descoperit cupe de ametist, datând din mileniul I î.Hr.

CULOARE

Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz.Culoarea este distríbuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise.

RASPANDIRE

Ametistul este un mineral foarte răspândit în natură,exemplarele mai mari care se pot tăia și șlefui fiind folosite ca pietre prețioase, asftfel de cristale s-au găsit în Brazilia, Uruguay,Madagascar,Rusia, Germania și Sri Lanka.Asemenea cristale mari se găsesc în geodele (golurile) filoanelor hidrotermale asociat cu calcedonie și în rocile vulcanice.

UTILIZARE

Ametistul este o piatră prețioasă apreciată,fiind șlefuit frecvent ca briliant,navetă sau briolett.Varietatea de culoare violet închis este cea mai valoroasă,ca și varietate ametrin o stare de trecere de la ametist la citrin.

 

Scrieţi o recenzie