Cos cumparaturi Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Inel din argint cu ceramica iznik IN917

  145,00 lei cu TVA -10% 130,50 lei cu TVA

  Produs nou

  • alb

  Despre

  Micul orasel Iznik este asezat intr-un spatiu pitoresc, pe malul unui lac din vestul Anatoliei. Aici, la inceputul secolului XVI, un obiect imperial a fost manufacturat pentru curtea de la Istanbul a Sultanului Ottoman – cel mai puternic si bogat monarh al Europei. Colectionarii europeni ai secolului XIX credeau ca o ceramica atat de rafinata putea fi facuta doar in Persia (Iranul de astazi). Ii vedeau pe persani ca pe singurul neam inzestrat cu inclinatii artistice al lumii islamice, iar mai putin – ii vedeau ca pe niste nomazi barbari.
  Pe masura ce mai multe informatii erau dezvaluite, s-a crezut ca aceste obiecte din portelan erau fabricate in Damasc sau pe insula Rhodos, unde mai tarziu au fost descoperite obiecte de Iznik. Istorii amestecate povesteau despre prezenta ceramistilor persani pe aceste insule indepartate si a existat chiar si o polemica pe baza informatiei ca „ceramica de Rhodos” era sau nu facuta de marinarii persani naufragiati aici.

  Abia in 1920 a fost acceptata teoria cum ca aceasta ceramica de Iznik este de provenienta otomana, datorita recunoasterii pe plan mondial a ceramistilor turci ca fiind unii dintre cei mai priceputi.

  Recenzii

  30 alte produse in aceeasi categorie: