Shopping cart Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Inel din argint cu piatra labradorit -lucrat manual- IN1596

  365,00 lei cu TVA

  New product

  • argint oxidat
  • 14.1gr.
  • ajustabila

  Detalii

  Dimensiune piatralabradorit 10x10mm | cubic zirconia 3x3mm

  More info

  Labradoritul este o forma de feldspat din aceeasi familie cu albitul si care a fost identificat ca facand parte in special din roca meteoritilor cazuti pe pamant.

  Cristalele de labradorit de cea mai buna calitate mai sunt cunoscute si sub numele de spectrolit, o varietate incolora cu incluziuni asemenea acelor. De asemenea, mai este cunoscuta si sub denumirea de Piatra neagra a lunii.

  Conform unei legende a eschimosilor, Luminile Nordului a ufost odinioara luat prizoniere si intemnitate in rocile ce strajuiau coastra Labradorului. Si se mai supune ca un puternic si curajos razboinic eschimos le-a descoperit si cu o lovitura a sulitei sale a reusit sa le elibereze pe cele mai multe. Insa cateva dintre ele au ramas in continuare captive iar acestea s-au transformat in labradoritul de azi.


  Labradoritul, a carui joc de lumini si culori iridiscente este folosit pentru confectionarea de bijuterii, in lapidarii precum si in aranjamentele ornamentale de pe diverse obiecte precum ceasurile de perete, ramele de tablouri si chiar fatadele unor cladiri.

  Proprietati stiintifice

  Acest tip de piatra semipretioasa are o duritate maxima de 6 pe scara Mohs cu structura cristalina trialinica.

  Prima descoperire a acestui mineral a avut loc in anul 1770 pe insula St. Paul, din Labrador - Canada iar spectrolitul a fost si el identificat prima oara pe teritoriul Finlandei in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

  Cum probabil ati ghicit deja, numele de labradorit provine de la provincia canadiana unde a fost descoperit prima data, zona care ulterior a devenit deosebit de cunoscuta pentru labradoritul cu irizatii multicolore extras de aici. Insa asemenea geme se mai pot gasi si in India, Rusia, Madagascar sau  Newfoundland. Dar spre deosebire de acesta insa, spectrolitul, varianta cea mai apreciata a acestei pietre semipretioase, este originara din Finlanda si poate fi gasita doar acolo.

  Proprietati mistice

  Despre labradorit se spune ca ofera o eliberare rapida de anxietate si depresie, inlocuindu-le cu entuziasmului dat de increderea de sine si inspiratia momentului. Este o piatra semipretioasa ce disipa orice stare negativa si aduce o intelegere clasa a situatiei prin limpezirea gandurilor si amplificarea abilitatilor de comunicare. Si tot legat de labradorit mai putem spune ca ofera perseverenta, putere si intuiti in vremuri dificile sau in momentele de tranzitie a propriei persoane.

  Sora cu Piatra Lunii, gema pe care o prezentam azi are profunde proprietati mistice. Dezvaluind misterele propriei persoane prin accenturarea laturii de auto-perceptie si prin intelegerea propriului destin, Labradoritul reuseste sa aduca lumina in cele mai umbrite locuri ale propriei existente

   

  Recenzii

  30 alte produse in aceeasi categorie: