Cos cumparaturi Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Brosa Stones Peacock

190,00 lei cu TVA
Livrare: RO 24 de ore | UE: 5-7 zile

Produs nou

 • Bijuterie cu design unic
 • Bijuterie lucrata manual in argint 925
 • Bijuterie decorata cu pietre carneol,onix,agat si marcasite
 • Certificat de garantie
 • Cutiuta si punguta pentru cadou gratuite
 • simplu
 • carneol
 • agat verde
 • 6gr.

Detalii

Tip de bijuteriebrosa
Argintargint 925
Bijuterie decorata cucarneol,agat,onix&marcasite
Dimensiuni bijuterie28x17mm
Design unicda
Bijuterie lucrata manualda
ColectiaFigurine Collection
Greutate totala6gr.

Plata in rate

Acum poti cumpara de la noi in 6 rate egale fara dobanda in 6 pasi simpli

 1. Trebuie sa detineti un card de debit/credit la una din urmatoarele banci: Credit Europe Bank,Banca Transilvania,Garanti Bank,Alpha Bank sau BRD.
 2. Selectati produsele pe care doriti sa le achizitionati (valoarea minima a cosului de cumparaturi este de 200lei)
 3. Finalizati comanda,completati campurile necesare pentru livrare,alegeti metoda de livrare
 4. Selectati plata prin card de debit/credit
 5. Dupa selectarea metodei de plata si completarea datelor necesare pentru tranzactie,se va afisa optiunea de selectare a ratelor intre 2 si 6 rate fara dobanda
 6. Selectati numarul ratelor dorite si finalizati tranzactia

Marcasite

Marcasita este un mineral răspândit în natură face parte din categoria sulfiţilor,având raportul sulf,metal de 1:1.Cristalizează în sistemul ortorombic,cu formula chimică FeS2,apare mai frecvent sub formă tabulară sau cristale prismatice,piramidale,dar şi sub formă de concreţiuni radiale sau ca agregate.

Culoarea diferită de la alb,galben până la cenuşiu negru este definită de conţinutul în alte metale.Cristalele idiomorfe apar sub forme tabulare,până la prisme scurte,frecvent apar şi forme de cristale gemene sub formă lanceolată sau pieptene,pseudomorfoza este de asemenea frecventă între marcasită şi pirhotin.Din punct de vedere chimic marcasita este mai puţin stabilă ca şi pirita cu care se poate confunda uşor. Marcasita se poate descompune în decurs de câţiva ani cu eliberare de acid sulfuric şi miros de sulf.


Numele de marcasită provine din punct de vedere etimologic din limba arabă respectiv limba maură „marqâshîtha" = „amnar, cremene" denumire care ar fi datorată culorii de bronz a mineralului cu luciu metalic şi faptului că prin lovire cu o bucată de cremene sau oţel produce scântei.Marcasita a primit mai multe denumiri,mai demult n-a fost deosebită de pirită.Deja în peroada epocei de piatră marcasita a fost utilizată asemenea piritei la aprinderea focului.Abia la mijlocul secolului XIX s-a observat că pirita şi marcasita sunt minerale diferite.
In prezent,marcasitele,fatetate si montate in argint,sunt la moda.

Onix

Onixul este o varietate a calcedoniei care,la rândul ei,este un mineral,o varietate de cuarț.Onixul poate fi cel mai adesea negru,dar poate fi și alb,fiind dispus în straturi alternative.Are o duritate destul de mare: 6–7 pe scara Mohs(a durității).Poate fi opac sau translucid,având luciu sticlos,mat.

Există mai multe tipuri de onix:

 • Onix negru–complet negru,uneori cu dungi albe,fine
 • Onix alb–complet alb
 • Onix verde de Pakistan–verde cu dungi maro
 • Sardonix–maro sau negru cu dungi sau pete

Carneol

Exista mai multe tipuri de carneol,in functie de intensitatea culorii.Unele sunt in culoarea lor naturala,de un portocaliu deschis spre galben,altele sunt tratate termic,nuanta portocalie devenind mai intensa.Unele contin straturi paralele din alte culori.

Carneolul are ca tari de provenienta Brazilia si India,fiind o varietate de cuart (calcedonie) de culoare portocalie avand duritatea 7 din 10 pe scara Mohs.Culorile carneolului difera astfel:de la portocaliu foarte deschis aproape galben,trecand prin nuante de portocaliu viu,intens,pana la portocaliu foarte inchis aproape maro.Culoarea este mai densa in functie de continutul de fier.Asezat la soare,isi schimba culoarea spre maro si rosu inchis.Luciul carneolului este sticlos,semi-transparent,neuniform colorat.

Istorie si legenda

Carneolul este considerata piatra sacra a tibetanilor si egiptenilor.Egiptenii spuneau ca aduce pace si armonie,alunga depresia,ajuta in vindecare si sporeste curajul.In sec. 18 se spunea ca aduce noroc si protectie.In sec. XIX se spunea ca da curaj celor care trebuie sa vorbeasca.Profetul Mohhamed si Napoleon purtau carneol.Marii regi au fost inmormantati alaturi de pietre de carneol.Este o piatra des utilizata in obiecte de cult budiste.

Agat

Agatul este o piatra semipretioasa naturala,al carei nume provine de la raul Achates din Sicilia,iar dupa caracteristicile desenelor care apar in sectiune agata se mai numeste agata de foc,agata carneol,agata stelata,agata in benzi,agata nebuloasa.Se spune ca cei care poarta bijuterii cu pietre de agata sunt feriti de rau,agata avand rolul de a transforma energiile malefice in energii pozitive,constructive.
Cea mai raspandita piatra de agata este agata natur de culoare alba,gri sau bej,insa exista si agate colorate precum cele roz,violet,verzi.
Chinezii cred ca aceasta piatra reuseste sa echilibreze energiile yin-yang, tocmai de aceea agata are un puternic efect curativ. Agata este benefica intr-o serie de afectiuni ale organelor interne (splina, ficat, rinichi) dar si in cazul unor tipuri de alergii.