Bratari

Bratara din argint cu pietre cubic zirconia model -tenis-

ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!

175,00 lei cu TVA

Tipareste
  • Nou
  • 1
  • argint rodiat
  • 8.5gr.
  • roz
  • 3mm
  • 18.5cm

Adăugaţi la lista dorinţelor

Brățările tenis sunt printre cele mai cunoscute modele de bijuterii, iar povestea care le insoțește este, firește, legată de sportul cu același nume – tenisul.
Bijuteria care stă însă în spatele brățării tenis aparține designerului George Bedewi și a fost purtată în timpul unui meci de tenis de către jucătoarea Chris Evert,deținătoarea a nu mai puțin de 18 titluri de Grand Șlem.Se întâmpla în anul 1987 la US Open. La un moment dat, închizătoarea s-a desprins pur și simplu și brățara a fost pierdută.În timpul jocului,Chris a constatat lipsa acesteia și a solicitat oficialilor întreruperea partidei până la găsirea brățării. Faptul că era un meci televizat, interesul publicului pentru a vedea ce era atât de special la respectiva bijuterie pentru care a fost necesară întreruperea unui meci de tenis, a ajutat și mai mult la creșterea popularității acestui model.Ulterior și Gabriela Sabatini și Serena Williams au ales să poarte astfel de brățări sporindu-le și mai mult popularitatea.

Dincolo de această istorioară și de strălucirea lor, brățările tenis au mai multe calități care le fac atât de populare: fiind flexibile sunt confortabile la purtare și după incidentul de pe terenul de tenis sunt și foarte sigure, întrucât închizătorile au primit și un sistem suplimentar de închidere, sporindu-le astfel siguranța.

Cubic Zirconia este o piatra pretioasa sintetica de inalta calitate, care imita aspectul diamantului si se face de obicei intr-un laborator. Cubic Zirconia (sau CZ) este forma cristalina cubica a dioxidului de zirconiu (ZrO2), un mineral care este extrem de rar in natura, dar usor de sintetizat pentru utilizare ca un simulant al diamantului.

Cubic Zirconia sintetizat este greu, optic fara cusur, de obicei incolor si poate fi facut intr-o varietate de culori diferite.

Acesta nu trebuie confundat cu zirconul, care este un silicat de zirconiu (ZrSiO4)- - piatra semipretioasa naturala. Acesta este uneori eronat numit "zirconiu cubic".

 Datorita costului sau scazt, durabilitatii si vizibila asemanare cu a diamantului, Cubic Zirconia sintetica a ramas cea mai importanta concurenta a diamantului din punct de vedere economic, din anul 1976.

Concurentul sau principal ca o piatra semipretioasa de sinteza este cel mai recent material sintetic - moisanita.

 

Un cubic zirconia incolor este extrem de dificil sa se distinga de un diamant de catre un ochi neantrenat. In timp ce diamantul este o piatra pretioasa naturala, cubic zirconia este simulat.

Diamantele sunt cele mai dure pietre pretioase din lume, are duritatea 10 pe scara Mohs de duritate. Cubic Zirconia este mai moale, dar totusi este considerata o piatra pretioasa dura cu un rating 8.5.

Densitatea CZ il face cu aproximativ 75% mai greu decat diamantele. Este o substanta densa, cu o greutate specifica intre 5,6 si 6,0 – de cel putin 1,6 ori mai mare decat cea a diamantului.

Cubic Zirconia tinde sa contina mai multe flash-uri de culoare decat diamantul tipic.

CZ cu indicele de refractie foarte ridicat si transparent imita aspectul de claritate si stralucire al diamantelor cele mai scumpe. Indicele sau de refractie este ridicat, de la 2.15 la 2.18 (comparativ cu 2.42 pentru diamante) si luciul sau este Adamantin.

Cubic Zirconia este relativ dur, aproximativ 8 pe scara Mohs - putin mai dur decat majoritatea pietrelor semipretioase naturale.

Dispersia sa foarte mare, 0.058 - 0.066, o depaseste pe cea a diamantului (0.044).

Cubic zirconia nu are clivaj si prezinta o fractura coloidala care-l fac mai fragil si mai sensibil decat diamantele. Din cauza duritatii sale mari, acesta este in general considerat fragil.

 

Scrieţi o recenzie