Cos cumparaturi Coş 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Plăteşte

Bratara din argint cu pietre cubic zirconia BR673

  165,00 lei cu TVA -10% 148,50 lei cu TVA

  Produs nou

  • verde

  Despre

  Cubic Zirconia este o piatra pretioasa sintetica de inalta calitate, care imita aspectul diamantului si se face de obicei intr-un laborator. Cubic Zirconia (sau CZ) este forma cristalina cubica a dioxidului de zirconiu (ZrO2), un mineral care este extrem de rar in natura, dar usor de sintetizat pentru utilizare ca un simulant al diamantului.

   

  Cubic Zirconia sintetizat este greu, optic fara cusur, de obicei incolor si poate fi facut intr-o varietate de culori diferite.Acesta nu trebuie confundat cu zirconul, care este un silicat de zirconiu (ZrSiO4)-piatra semipretioasa naturala. Acesta este uneori eronat numit "zirconiu cubic". Datorita costului sau scazt, durabilitatii si vizibila asemanare cu a diamantului, Cubic Zirconia sintetica a ramas cea mai importanta concurenta a diamantului din punct de vedere economic, din anul 1976. Concurentul sau principal ca o piatra semipretioasa de sinteza este cel mai recent material sintetic - moisanita.

   

  Un cubic zirconia incolor este extrem de dificil sa se distinga de un diamant de catre un ochi neantrenat. In timp ce diamantul este o piatra pretioasa naturala, cubic zirconia este simulat. Diamantele sunt cele mai dure pietre pretioase din lume, are duritatea 10 pe scara Mohs de duritate. Cubic Zirconia este mai moale, dar totusi este considerata o piatra pretioasa dura cu un rating 8.5. Densitatea CZ il face cu aproximativ 75% mai greu decat diamantele. Este o substanta densa, cu o greutate specifica intre 5,6 si 6,0 – de cel putin 1,6 ori mai mare decat cea a diamantului.

  Cubic Zirconia tinde sa contina mai multe flash-uri de culoare decat diamantul tipic.CZ cu indicele de refractie foarte ridicat si transparent imita aspectul de claritate si stralucire al diamantelor cele mai scumpe. Indicele sau de refractie este ridicat, de la 2.15 la 2.18 (comparativ cu 2.42 pentru diamante) si luciul sau este Adamantin.Cubic Zirconia este relativ dur, aproximativ 8 pe scara Mohs - putin mai dur decat majoritatea pietrelor semipretioase naturale.

   

  Recenzii

  30 alte produse in aceeasi categorie: